Enig resultaat

BIO-Ahornsiroop uit het sap van een in het wild groeiende esdoorn is altijd het natuurlijke zoetmiddel van de Canadese Indianen geweest. Het is geschikt voor de verfijning van muesli, thee, yoghurt, ijs, pannenkoeken, pudding, kwark, vruchten, fijne salades, sauzen, vlees en andere zoete gerechten. Ongeveer 80 jaar heeft de boom nodig om tot een grootte te komen waarbij sap afgetapt kan worden. De in de grond natuurlijk voorkomende mineralen en spoorelementen worden in het esdoornsap verwerkt. Na de oogst wordt het esdoornsap gekookt en door de verdamping van het water dikt het sap in – de suiker concentreert en karameliseert. Hierdoor krijgt de ahornsiroop ook die typische barnsteenkleur, waarbij de kleuring van verschillende natuurlijke factoren afhangt, zoals oogstgebied, weer en klimaat. Uit 40 liter ahornsap wordt slechts 1 liter ahornsiroop gewonnen. De Ahornsiroop is vrij van cholesterol, gluten en melkeiwit. Geen conserveringsmiddelen of chemicaliën.