Enige resultaat

BIO-Ahornsiroop uit het sap van een in het
wild groeiende esdoorn is altijd het
natuurlijke zoetmiddel van de
Canadese Indianen geweest.
Het is geschikt voor de verfijning van
muesli, thee, yoghurt, ijs,
pannenkoeken, pudding, kwark, vruchten,
fijne salades, sauzen, vlees en andere zoete
gerechten.
Ongeveer 80 jaar heeft de boom nodig om
tot een grootte te komen waarbij sap
afgetapt kan worden. De in de grond
natuurlijk voorkomende
mineralen en spoorelementen worden in
het esdoornsap verwerkt.
Na de oogst wordt het esdoornsap
gekookt en door de verdamping van het
water dikt het sap in – de suiker
concentreert en karameliseert.
Hierdoor krijgt de ahornsiroop ook die
typische barnsteenkleur, waarbij de
kleuring van verschillende natuurlijke
factoren afhangt, zoals oogstgebied, weer
en klimaat.
Uit 40 liter ahornsap wordt slechts 1 liter
ahornsiroop gewonnen.
De Ahornsiroop is vrij van cholesterol,
gluten en melkeiwit.
Geen conserveringsmiddelen
of chemicaliën.